Atitudinea potrivita in timpul unui interviu

Imagine

Sursa imagine: www.itstrulyrandom.com

O sa incep acest articol prin a comenta poza pe care am postat-o mai sus.

Desi poate este greu sa recunoastem in fata unui angajator daca vrem cu adevarat si daca ne place un anumit post, cu totii avem nevoie de un loc de munca care sa ne permita un trai decent si de ce nu sa ne permita si sa ne dezvoltam profesional.

Daca la toate astea putem adauga si posibilitatea ca ceea ce facem sa ne placa, putem discuta despre a contrui o cariera.

Cea mai mare problema apare atunci cand exista o discordanta mare intre ceea ce ne dorim sa lucram si ceea ce am reusit pana acum sa obtinem.

Aceasta problema este foarte des intalnita in ziua de astazi, mai ales la absolventii de studii universitarea sau postuniversitare, care datorita lipsei de experienta in domeniul in care s-au specializat ajung sa lucreze in comert sau in domenii care nu au legatura cu specializarea lor.

Vorbesc chiar din aceasta perspectiva si din experienta mea pot sa va spun sincer ca nu este un lucru usor.  La aceste persoane cel mai mult de suferit o are motivatia unei astfel de persoane precum si imaginea de sine, ceea ce pe terment lung poate duce la o demotivare in a mai investi profesional si de a fi optimist in ceea ce priveste o cariera de succes.

Ceea ce incerc sa spun este faptul ca in ziua de astazi facultatile nu tin cont de ceea ce piata de munca are nevoie si produc absolventi pe banda rulanta ceea ce se reflecta si in somaj!

Deci sa revenim la atitudinea potrivita in timpul unui interviu.

Fiecare experienta si fiecare loc de munca ne poate ajuta sa ne dezvoltam intr-un anumit mod.

Cand vorbim despre atitudine trebuie sa vobim in primul rand despre modul in care noi gandim. Modul in care gandim ne influenteaza in mod direct atitudinea noastra precum si relatia cu cei din jur.

Va recomand cateva intrebari la care sa va ganditi inainte sa aplicati la diferite anunturi de angajare: Ne gandim la un loc de munca? Ne gandim la o cariera? Ne gandim la bani? Ce fel de munca putem face? Ce nu dorim sa facem?

La fel de importanta ca atitudinea pe care o avem in timpul unui interviu consider ca este atitudinea pe care o avem fata de noi insine, la modul in care ne redactam Cv-ul, la sinceritatea informatiilor pe care le scriem in Cv.

Recunosc am fost la foarte multe interviuri de angajare si am cunoscut foarte multe tipuri de recrutori. Unele dintre interviuri au fost foarte placute si invata multe din ele, altele mai putin placute. Unul dintre cele mai neplacute au fost tocmai cauzate chiar de mine prin prisma informatiilor eronate sau incomplete pe care le-am trecut in Cv.

Pentru o scurta perioada de vreme am fost chiar in rolul recrutorului si nimic nu este mai neplacut decat sa descoperi informatii false in Cv-uri. Cele mai des intalnite sunt referitoare la: nivelul de cunoastere la limbilor straine, experienta in munca, interesul fals pentru o anumita oportunitate de angajare.

Atitudinea potrivita in timpul interviurilor recomand sa fie deschisa si onesta, ceea ce va poate ajuta sa cunosteti cu adevarat angajatorul si sa va dati seama daca pe termen mediu si lung puteti sa lucrati cu acesta.

Cu totii vrem ca in timpul interviului sa fim pusi intr-o lumina cat mai buna, totusi nu trebuie sa exageram datorita faptului ca vom fi tradati de limbajul nonverbal si mai devreme sau mai tarziu adevarul iese la suprafata.

Va recomand sa va ganditi atunci cand doriti sa va schimbati locul de munca si sa nu cadeti din lac in put, sau mai rau sa ramaneti fara loc de munca.

Sper sa va placa articolul.

Astept pareri si sugestii!

Leave a comment