Stop indiferentei. Indiferenta ucide !

stop_indiferentei

Sursa imagine: costin.ro

Probabil va întrebați: de ce am ales acest titlu de articol? Răspunsul la aceasta întrebare este: m-am saturat sa fiu indiferent, sa las frica sa ma controleze, sa ma las intimidat și mai ales sa las viata mea și a celorlați la voia întâmplării.

Voi pleca de la o situație concreta în care am refuzat sa fiu indiferent, deși mi-a fost teama sa intervin.

Eram în linia de autobuz 301 si am observat ca șoferul vorbește la telefon și conduce cu o singura mana mașina plina cu călători. Recunosc ca am stat câteva minute pe gânduri (!!!!!!) dacă sa ii spun sau nu ceva. Am decis sa ii spun și i-am cerut pe un ton deloc prietenos sa lase telefonul și sa conducă mașina cu ambele mâini. Răspunsul acestuia a fost ca renunța la telefon dar ca va conduce mașina cu 30 km/h, ceea ce s-a și întâmplat după ce a închis apelul. Personal prefer sa ajung mai târziu la destinație decât mai repede decât programat și sa mi se pună viata în primejdie.

Acesta este din păcate primul eveniment în care am luat atitudine fata de șoferii de la RATB, am văzut multe nereguli (trecere pe culoarea roșie a semaforului, vorbit la telefon în timpul condusului) și din păcate nu am luat atitudine fata de aceștia. Am văzut prea multe nereguli și consider ca trebuie sa luam cu toții atitudine pentru a circula în siguranța cu mijloacele de transport și nu numai, și atunci când suntem noi înșine șoferii!

Printre cauzele indiferentei oamenilor se număra:

Frica/teama, nepăsarea, confortul, faptul ca și noi facem aceleași greșeli se număra printre motivele pentru care am ajuns sa fim indiferenți și iresponsabili.

CEEA CE VREAU SA SPUN ESTE CA INDIFERENTA POATE UCIDE…POATE NU ASTĂZI …NU MAINE…DIN ACEASTĂ CAUZA ESTE BINE SA RESPECTAM CU TOȚII REGULILE DE CIRCULAȚIE (ȘI NU NUMAI!) PENTRU CA NE PROTEJEAZĂ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s