Ce putem face pentru o stare de bine?

Imagine

Sursa imagine: www.geets13.blogspot.com

O sa descriu pe scurt niste exercitii care pe mine m-au ajutat sa am o stare de implinire.

1. Expercitiul recunostintei

Acest expercitiu prespune manifestarea recunostintei noastre fata de tot ceea ce ne inconjoara. Pentru a face asta este util sa identificam persoanele (lucrurile) carora le suntem recunoscatoari si sa scriem pentru ce le suntem recunoscatori.

Daca nu sunteti pe lista persoanelor carora le sunteti recunoscatoari o sa va rog sa va treceti. Sunteti una din cele mai importanate persoane din viata voastra, chiar daca poate suna egoist. Avem cu totii nevoie de: aer, apa, manacare, caldura, iubire, familie, bani, etc. Daca nu va acordati credit pentru reusitele voastre cu siguranta imaginea voastra de sine va avea de suferit.

2. Incercati sa cunoasteti oameni noi, locuri noi, sa fiti deschisi catre nou.

Este bine cunoscut faptul ca universul este intr-o continua schimbare, la fel suntem si noi. Daca nu dorim sa ne dezvoltam si ne multumim cu ceea ce avem, cu siguranta exista o problema. Aceasta problema este faptul ca am intrat intr-o zona de confort care este ca un balon, acesta ne protejeaza dar in acelasi timp ne tine ca strans ca intr-o temita iar in curand aerul din el ne va sufoca.

3. Practicati in mod regulat sportul sau mersul pe jos.

Este bine cunoscut efectul terapeutic al sportului asupra organismului uman. Pe langa faptul ca ne mentinem in forma acesta ne ajuta si sa ne consumam engergiile negative pe care le acumulam in corp datorita stresului.

4. Ascultati muzica

5. Iesiti in natura. Ce este mai placut decat iesitul in natura? Atunci cand iesim in natura practic ne conectam cu orignile noastre. Nimic nu este mai frumos/sanatos decat o plimbare intr-un parc sau o padure.

6. Incercati ca macar o data la 3 luni sa luati o vancata de cateva zile. Pentru a putea fi in forma si pentru a mai rupe din fuga asta prin viata, recomandarea mea este ca o data la cateva luni sa va luati o scuta vacanta.

7. Va recomand sa incercati sa acceptati oamenii din jurul vostru asa cum sunt ei, cu bune si cu rele. Nu ii putem schimba pe ceilalti, singura persoana pe care o putem schimba este propria noastra persoana! Nimeni nu este perfect cum nu suntem nici noi. Daca va deranjeaza cu adevarat ceva la cei din jurul vostru recomandarea mea este sa incercati sa ii comunicati acest lucru acelei persoane, daca aceasta nu este receptiva va trebui sa ne gandim de ce ne deranjeaza atat de mult acel lucru, cine din familia noastra la facut, ce experienta am avut vizavi de aceast lucru.

8. Bucurati-va de viata. Chiar daca este usoara sau grea, viata este frumoasa si merita sa ne bucuram de ea, de fiecare zi si de fiecare clipa.

9. Ajutati pe cineva drag, sau pe cineva necunoscut.

10. Fiti voi invisa in orice situatie. Nu va lasati manipulati. Purtati-va cum doriti sa fiti tratati!

11. Petreceti timp alaturi de persoanele importanate din viata voastra!

12. Propuneti-va sa aveti limita in toate. Mai ales cand vine vorba de munca si distractii.

13. Accepta-ti trecrutul, impaca-te cu el. Iarta-i pe cei care ti-au gresit.

14. Traieste in prezent si pune in practica ceea ce iti doresti.

15. Invata din greseli si mergi mai departe! Fiecare greseala te duce mai aproape de succes!

16. Invata sa te detasezi in situatii tensionate. Gandeste-te cum ai proceda in aceeasi situatie daca s-ar afla altcineva in locul tau si ti-ar cere sfatul.

17. Vezi fiecare situatie tensionata ca pe o oportunitate, o sansa de a te dezvolta.

18. Gandeste pozitiv, vorbeste pozitiv chiar si cand vine vorba de lucruri negative. Exista mereu o forma neutra de a aborda orice situatie.

19. Stabilieste o lista cu obiective anuale/lunare. Atunci cand stabilesti un obiectiv “ceva automat preia controlul”. Atunci cand ne stabilim un obiectiv minte noastra este in cautare de raspunsuri, in cautarea realizarii obiectivului. Este ca si atunci cand mergem cu masina, incerca sa gasim o localitate dar nu stim pe unde sa o luam. Mintea este ca un GPS, atunci cand introducem o destinatie (obiectiv) aceasta isi stabileste coordonatele pentru a ajunge la destinatie. Atunci cand nu avem un obiectiv este foarte putin probabil ca ceva sa se intampla in viata noastra.

20. Stabileste obiectivele pe care vrei sa le realizezi si incepe cu un plan bine pus la punct. Continua cu a diviza planul in pasi mici. Urmatorul pas este sa realizezi cele mai mic lucru in directia realizarii acestui obiectiv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s