15 pași pentru a învinge autosabotarea

Unul dintre cei mai importanți pași pe drumul spre atingerea obiectivelor este conștientizarea propriilor autolimitări. Ne autolimităm comportamental, nefăcând anumite lucruri și ne limităm mental, gândind autocritic despre noi înșine.

Sursa:123rf.com

Autolimitările reprezintă, de fapt, un autosabotaj, adică ne angajăm în comportamente ce ne conduc către rezultate pe care noi nu ni le dorim; adică, de fapt „ne tăiem singuri creanga de sub picioare.”

Dacă îți dorești să elimini autosabotajul din viața ta, atunci poți să te pui pe treabă astfel:

1. Admite că te autosabotezi.Admițând că ești angajat, măcar din când în când, în acțiuni care te duc către eșecuri sau dezamăgiri, este primul pas către o soluție. Iar acest lucru este specific oricărei greșeli pe care o facem: mai întâi să admintem că facem acea greșeală.

2. Conștientizează și scrie pe o foaie de hârtie cum te autosabotezi. Gândește-te la anul care a trecut și scrie cum te-ai autosabotat, cum te-ai limitat singur, în toate zonele vieții tale: serviciu, viață personală, relații, bani etc.

3. Admite că ești responsabil pentru toate gândurile și acțiunile tale. Acesta este un pas extrem de important: când vei admite 100% că tu ești responsabil pentru gândurile și acțiunile tale, vei înceta să dai vina pe ceilalți.

4. Ai aflat între timp când și cum te autosabotezi. Atunci fă-ți un plan cum vei trece peste orice încercare de autosabotare pe viitor, cum o vei contracara.

5. Împărtășește-ți planurile. În doi ai mai mult curaj și vei avea pe cineva aproape; poate fi un prieten, un membru al familiei sau chiar, mai bine, un coach sau un mentor.

6. Admite că schimbarea se va face cu efort. Dar că meriți! În fond și la urma urmei este vorba despre tine și despre viața ta!

Continuare articol: http://www.cariereonline.ro/articol/15-pa%C8%99i-pentru-invinge-autosabotarea

Sursa material: http://www.cariereonline.ro/articol/15-pa%C8%99i-pentru-invinge-autosabotarea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s