Cum arată un candidat inteligent?

Imagine

În goana după un job, de multe ori uităm de micile aspecte care ne pot afecta pozitiv sau negativ șansele de a obține un loc de muncă. Dacă sunteți interesați să aflați cum ar trebui să tratați relația cu recrutorul astfel încât să vă creșteți șansele de a obține jobul dorit sau de a obține o recomandare, vă invităm să treceți în revistă sfaturile de mai jos.

1. Își exprimă candidatura printr-o scurtă descriere (2-3 propoziții) și un argument solid.

Ex: Numele meu este Marian Ionescu. Am 20 de ani, locuiesc în Brașov și sunt sigur că un loc de muncă este potrivit pentru debutul meu în viața profesională având în vedere energia și puterea de muncă – calități care mă ajută și la facultate în obținerea unor rezultate pozitive.
În atașament regăsiți candidatura pentru postul de operator import-export (nivel ridicat limbă engleză).
Doresc să candidez deoarece la facultate scriu des eseuri în limba engleză pe care obișnuiesc să le prezint la cursuri sau seminarii. Îmi place să scriu, să vorbesc și să citesc în engleză, cât și în română.
Îmi puteți spune, vă rog, care este pasul următor privind candidatura pe care tocmai v-am înaintat-o?

2. Nu spune nu, niciodată!

Chiar dacă este contactat telefonic de un intervievator care îi prezintă candidatului un post ce nu corespunde așteptărilor pe care acesta din urmă le are, candidatul nu trebuie să se rezume la a spune „nu sunt interesat”, ci comunică în felul următor (exemplu):

Vă multumesc pentru că v-ați făcut timp să mă contactați telefonic privind locul de muncă/jobul în departamentul de contabilitate, având însă alt obiectiv profesional, vă rog să mă țineți la curent cu noi oportunități de muncă în următoarele domenii: Comercial, Agricultură sau Comunicare.

Extra Info: Un astfel de răspuns este recomandat mai ales candidaților cu cel puțin 3-4 ani de experiență.

Iar în ce privește candidații ce tocmai debutează în carieră, nu ar trebui să se grăbească, un job ce aparent nu corespunde așteptărilor profesionale nu înseamnă sfârșitul lumii. Mai mult, ceea ce aparent semănă a disconfort poate fi o oportunitate foarte bună pentru formare și dezvoltare socio-profesională. Concluzia? Nu vă grăbiți să refuzați chiar orice ofertă ce aparent nu vă place.
În orice caz, indiferent de nivelul de experiență, atât pentru propria siguranță, cât și pentru o mai bună informare despre compania în cauză, înainte de interviu, candidatul trebuie să verifice, pe internet sau prin alte surse (AJOFM, ITM, Ministerul Muncii etc.) existența companiei, date despre aceasta (domeniu de activitate, eventual număr de angajați, filiale naționale și internaționale, obiective pe termen scurt, mediu și lung ș.a.m.d).

Continuare articol: http://www.cariereonline.ro/articol/cum-arata-un-candidat-inteligent?page=0,1

Sursa articol: http://www.cariereonline.ro/articol/cum-arata-un-candidat-inteligent?page=0,1

Am postat acest articol tocmai pentru ca l-am considerat de interes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s