Cum sa ne sporim sansele de a fi chemati la interviu cand aplicam la un anunt de angajare ?

Imagine

Sursa imagine: scskillman.com

Pentru a ne spori sansele de a fi chemati la un interviu trebuie sa ne raspundem in primul rand noua insine la cateva intrebari: Ati citit cu atentie cerintele angajatorului cu privire la acel post? Ati trimis pe langa CV o scrisoare de intenetie personalizata? Ati verificat daca CV-ul nu are greseli gramaticale? V-ati gandit vreodata cum puteti sa faceti mai mult decat sa trimite-ti un CV si o scrisoare de intetie? Cum ati putea lua legatura cu angajatorul in mod direct astfel incat sa va cresteti considerabil sansele de angajare?

Raspunsul la aceste intrebari il detine fiecare dintre noi in parte.

Pentru a intelege mai bine de ce v-am adresat aceste intrebari o sa va descriu pe scurt care sunt etapele unui proces de recrutare:

1) Aparitia unei nevoi intr-un department ca urmare a: demisiei unei persoane, promovarii unei persoane, marirea capacitatii de productie, etc.

2) Realizarea profilului candidatului

3) Stabilirea bugetului

4) Stabilirea surselor de recrutare

5) Stabilirea datei de incepere si de finalizare a procesului de recrutare

6) Stabilirea persoanei care face recrutare

7) Postarea anuntului de recrutare care cuprinde: informatii despre companie, descrierea postului, cerinte si beneficii,

8) Realizarea screeningului de Cv-uri

9) Realizarea interviului telephonic

10) Interviul fata in fata

11) Realizarea unei liste scurte de candidati

12) Interviul cu managerul

13) Oferta de angajare

Datorita unui numar foarte mare de aplicatii multe dintre acestea gresite (nefondate) ale candidatilor, este foarte posibil ca Recrutorul sa nu aiba timp sa citeasca si CV-ul dumneavoastra.

Atunci cand aplicam pentru o pozitie este bine sa citim cu atentie: descrierea companiei, cerintele obligatorii pentru a ocupa aceea pozitie, precum si beneficiile pe care le ofera angajatorul. Daca nu facem acest lucru in incercarea noastra de a ne gasi un loc de munca rezultatele nu vor fi cele sperate, pe langa asta ceilalti candidati care sunt eligibili nu vor avea sansa de a fi chemati la interviu.

Pentru a va creste totusi sanse de angajare va recomand sa va faceti un cont premium care pe majoritatea site-urilor cost 10 euro pe luna. Mare avantaj al acestui tip de serviciu este faptul ca CV-ul dumneavoastra este trimis automat atunci cand un angajator posteaza un anuntul care se afla in sfera dumneavoastra de interes

Mult success!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s