Detectivii de CV-uri sau background screening

Minciunea are picioare scurte mai ales atunci cand vine vorba de CV!

images

Peste 80 % dintre CV-urile depuse pentru angajare in Romania, contin informatii eronate sau mincinoase, potrivit specialistilor in recrutare. De ce? Pentru ca in zilele noastre, oricine isi poate fabrica un titlu universitar.

De exemplu, se poate absolvi Automatica, pentru numai 400 de lei, de pe o zi pe alta, cu promisiunea ca diploma falsa va fi atat de bine facuta, incat directorul firmei pentru care lucram nu o sa-si dea seama. Asta daca nu cumva intra pe mana celor care sunt platiti sa verifice trecutul angajatilor.

Sunam la universitatile din CV ca sa vedem daca persoana respectiva chiar are acele studii, verificam daca perioadele in care se spune ca ar fi lucrat la anumite companii corespund sau nu cu realitatea, iar la cererea angajatorului si cu acordul angajatului ne uitam la comportamentul de pe site-urile de socializare”, explica Irina Arsene, CEO companie.

Surprinzator este faptul ca cei care vizeaza posturi de management au tendinta sa minta mai mult in CV-uri decat angajatii necalificati (38% omisiuni manageri, comparativ cu 22% omisiuni necalificati).

Verificarea CV-ului este o practica importata din vest. Procedeul se numeste background screening si ajuta firmele sa angajeze oameni valorosi si nu impostori.

Sursa material: http://www.incont.ro/joburi-romania/ai-grija-ce-spui-la-interviul-de-recrutare-au-aparut-detectivii-de-cv-uri-care-iti-demonteaza-toate-minciunile.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s