Ponturi pentru a iti gasi un loc de munca

Imagine

Sursa imagine: http://www.ziarulunirea.ro

Pentru inceput raspundeti la intrebarea: Ce va place cu adevarat sa faceti? Aceasta intrebare este menita pentru a va creste sansele de angajare, precum si pentru a fi fericit si motivat la locul de munca.

Dupa primul pas exista mai multe metode de a iti cauta un loc de munca.

1. Angajarea prin prieteni/cunostinte este o metoda sigura de a lua legatura cu angajatorul si de a reusi sa te angajezi. Aceasta tehnica este folosita de catre companii pentru a reduce costul procesului de recrutare si pentru a angaja pe cineva de “incredere”.

2. Folosind Linkedin-ul pentre a lua legatura cu persoane din companie. Aceasta metoda iti ofera marele avantaj de a putea lua legatura cu cei din companie si de a afla care este atmosfera si cum este sa lucrezi acolo. Pe langa asta pe LinkeIn este o sursa gratuita de recrutare, locul in care toti recrutarii au profil si cauta candidati!

3. Site-uri de recrutare cum ar fi: http://www.bestjobs.ro; http://www.ejobs.ro; http://www.myjobs.ro; http://www.hipo.ro; etc. iti pot oferi sansa sa candidezi pentru un loc de munca. Singura problema este numarul mare de candidati pentru un post. Un alt avantaj este faptul ca daca esti inscris pe unul dintre aceste site-uri, exista sanse mari ca recrutarii sa te gaseasca folosind tehnica cautarii active.

4. Agentii de recrutare sunt o alta sansa pentru ati gasi un loc de munca. Datorita faptului ca unule companii prefera sa externalizeze departamentul de recrutare, sau datorita volumului mare de recrutat, acestea apeleaza la agentii specializate de recrutare. A iti trimite CV-ul tau iti ofera o sansa in plus, deoarece acestea te vor pastra in baza de date iar daca va aparea ceva care sa se potriveasca cu profilul tau cu siguranta te vor cauta.

5. Locul de ocupare a fortei de munca. Este o alta alternativa. Aici puteti face un curs pentru a obtine o calificare. Pe langa asta toate companiile sunt obligate conform legii sa informeze ANOFM (www.anofm.ro) cu privire la locurile de munca disponibile in cadrul companiei.

6. Intalniri de networking. Aceste intalniri au ca scop schimbul de contacte intre angajati-angajatori-angajati. Astfel incat atunci cand se fac angajari in cadrul companiei la care ei lucreaza exista sanse bune sa fiti recomandati.

7. Participare activa la: conferinte, intalniri, diverse evenimente sociale sau voluntariat va pot ajuta sa cunoasteti oameni care v-ar putea recomanda pentru un loc de munca

8. Participare la targuri de joburi. Aici puteti interactiona direct fata in fata cu cei care se ocupa de angajari. Exista atat evenimente organizate de ANOFM cat si de HIPO.

9. O alta metoda este aplicatia spontana a candidatului. Aceasta metoda presupune ca un candidat sa depuna CV-ul unei companii desi aceasta nu face angajari momentan. Ideea este ca atunci cand cineva va parasii compania, exista sanse mari sa fiti luati in considerare printre primii candidati!

Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s