Ce putem face pentru a fi mai fericiti?

Imagine

Acest material este inspirat din filmul The Shift al lui Wayne Dyer.

Cele mai mari probleme ale omenirii sunt legate de ego. De orgoliu. Ati vazut probabil atatea stiri despre batai in trafic, despre razboaie, despre saracie, despre cat de rau merge totul in tara asta. Eu unul m-am saturat de toate astea si am ales sa fac o schimbare in primul rand in mine, pentru ca toate incep cu noi si apoi ne influenteaza viata externa.

Atunci cand ne nastem venim pe lume cu tot ceea ce avem nevoie.

Consider ca principala problema este ca in cultura si in media sunt promovate valori proaste. Valori cum ar fi: esti ceea ce ai (daca ai o casa mare, o masina frumoasa si o sotie frumoasa – esti un om de succes), daca lucrezi la compania X si esti director (esti un om de succes), daca ai produsul Y esti un om de succes, etc.

Toate acest reclame si stiri ne invadeaza viata si ni se fixeaza in subconstient. Ajungem sa credem ca astea sunt adevaratele noastre valori. Apoi incepem si incercam sa le atingem. Un loc de munca bine platit (care nu ne permite sa ne bucuram de bani), ne cumparam o casa frumoasa (care are foarte multa nevoie de investitii), o masina frumoasa (care necesita sa fie intretinuta, adica alti bani cheltuiti), devenim pur si simplu dependenti de bani. Ajungem sa nu ne mai pese de altceva in afara de ei. Atunci incepem sa ne simtim deprimati, nelinistit, stresati, nefericiti si goi pe dinauntru. Ne intrebam probabil de ce? Evident pierdem contactul cu noi, cu lumea noastra interioara, cu ceea ce ne face cu adevarat fericiti si ne ratacim pe un drumul banilor.

De ce este bine sa scapam de ego-ul nostru?

Ego-ul nostru este cel care ne spune:

1. Esti ceea ce ai. Cu cat ai mai multe cu atat esti o persoana mai importanta.

2. Suntem ceea ce facem (lucram). Succesul meu este ceea ce fac si credem ca este cel mai important sa fim pe locul 1.

3. Sunt ceea ce cred altii despre mine. Sunt reputatia mea. Daca voi fi mereu cum vor alti, atunci cine sunt eu cu adevarat?

4. Ego-ul are un sistem de credinte foarte puternic, in care cine suntem este separat de toti ceilalti. El ne invata ca suntem separati de tot ceea ce ne lipseste in viata si ceea ce ne-ar place sa avem. Ego-ul ne invata ca suntem separati de Dumnezeu.

5. Ego = competitie + castig + sa fiu mai bun ca altii

6. Atunci cand am luat o decizie din ego, suntem: nefericiti, stresati, goi, lipsiti de valoare, speriati iar viata noastra nu are sens.

Mai multe informatii puteti afla daca vedeti The Shift: http://suntsanatos.ro/documentare/the-shift-schimbarea-wayne-dyer.html.

Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s