Crezi că jobul tău e nasol? Surpriză! Chiar este!

Mirabela Stoica › Joi, 2013-09-19 13:15

Aproape în fiecare zi aud pe cineva vorbindu-și locul de muncă în termini deloc pozitivi. Una dintre cele mai bune prietene s-a plâns timp de un an și ceva de jobul său – de activități și de șefi, însă nu a făcut nimic ca să schimbe această situație. Așa că, am început să mă întreb dacă slujba ei chiar este atât de nasoală, dar știind câte compromisuri fac oamenii ca să aibă o leafă, mi-am luat rapid gândul de la asta.

123rf.com

La ultima discuție cu ea în care a început să vorbească despre jobul ei – cât este de stresant, cât de plictisitoare sunt activitățile pe care le desfășoară și ce bine ar fi dacă șefii ar pleca pe „Marte” pentru câteva luni (neuitând evident să vireze în contul angajaților leafa lunară), un alt amic (psiholog) i-a spus: „Nu mai da vina pe alți. Ești singura vinovată de situația în care ești pentru că tu ți-ai dorit să te afli în acest punct. În plus, crezi că jobul tău e nasol? Te gândești la slujba ta ca la ceva ce trebuie să faci ca să-ți asiguri un venit la finalul fiecăriei luni? Păi atunci vei avea o mare surpriză! Dacă te gândești negativ la postul tău, chiar așa a ajuns să fie. Cel mai urât loc din lume. Dar dacă vrei să schimbi ceva, e foarte simplu”.

Când a spus acest lucru, am crezut că o să o sfătuiască ca și mine și ca toți prietenii noștri comuni să-și caute altceva de lucru. Însă, propunerea lui a fost inedită și, la prima vedere, destul de greu de pus în practică. „Mâine dimineață propune-ți să ai alt tonus! Spune-ți că ai cel mai frumos job din lume. Că ești un om important pentru firmă și că realizezi proiecte importante. Pregătește-ți cele mai frumoase haine business, aranjează-te, mergi la birou și cere o întâlnire cu șeful tău.

Și spune-i că ai nevoie să renaști și să-ți ofere altceva de făcut, care să te pună în valoare. Să-ți acorde o șansă. Când îți dorești ceva cu adevărat, oamenii simt asta. Orice șef își dorește oameni care să simtă din tot sufletul că pot face părticica de care se ocupă”.

Ar fi o minciună să spun că amica mea a procedat întru totul așa cum i s-a spus. Însă, din acea zi ceva s-a schimbat! Ea a început să se implice și în alte proiecte, ceea ce i-a adus și recunoaștere  financiară și profesională și lucrurile merg din ce în ce mai bine.

Ce vreau să spun cu această povestioară? Vreau să spun că m-am săturat să tot ascult oameni care-și denigrează jobul! Nu-ți place? Schimbă-l și mergi mai departe! Dacă mergi zi de zi la job și nu faci decât să te plângi de cât de nasol este, află o veste proastă: nimic nu se va schimba în bine! Lucrurile pot merge din ce în ce mai rău. Iar colacul de salvare se află doar la tine! Însă, foarte important: înainte de a renunța definitiv la ceea ce ai, gândește-te că poate este chiar locul pe care-l cauți, nu căuta departe ceva ce e chiar lângă tine! Încearcă să dai ce ai mai bun pentru locul tău de muncă și s-ar putea să ai surprize frumoase!

Sursa: http://www.cariereonline.ro/articol/crezi-ca-jobul-tau-e-nasol-surpriza-chiar-este

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s