CONVERSATII AUTENTICE – În oglindă: ȋncărcătura de pe umerii tăi

În oglindă. S-ar putea spune că nu este un lucru greu. O facem de cȃteva (zeci de) ori pe zi. Încă de la prima oră a dimineții. Machiat, ras, pieptănat, ȋmbrăcat, verificat … mulțumire, nemulțumire, admirare, dezamăgire, lacrimi, zȃmbete, superficial, adȃnc … 

Dar cum ar fi dacă ȋntr-o zi s-ar inventa real, fizic, oglinda care să ne arate tot ceea ce purtăm cu noi, nu doar pe noi? Care să ne arate nu doar chipul, ci și chipurile tuturor celor care au făcut să apară atȃtea milioane de expresii, gȃnduri, idei, sentimente pe chipul nostru … toate venite de acolo, profund, din sufletul și mintea care permanent „digeră” cȃte ceva?

Îmi place mult metafora cu călătoria! Iar astăzi am să-ți arăt cum văd eu viața asemenea unei călătorii. Itinerariul … depinde de fiecare ȋn parte. Dacă este unul ușor sau greu, lin sau cu multe prăpăstii și munți de urcat … iarăși depinde de fiecare. Oricum ar fi, este o călătorie pe care o ȋncepi și trebuie să o continui. Nu ai cum altfel. Și numai de tine depinde cum o vei face, cum o vei simți, cu ce vei rămȃne din ea. Toate sunt alegerile tale. 

Și revenind la oglindă (cea neinventată ȋncȃ): dacă ȋn acea oglindă ai vedea o ȋncărcătura mare pe care o tot porți cu tine … cȃt de ușoara ți-ar fi, oare, călătoria prin viața? Ce ar ȋnsemna ȋncărcătura aceea? Păi simplu: cam tot ce-ai strȃns din viață și duci acum cu tine. Poate fi o ȋncărcătura mare, dar ușoara, care mai degrabă ȋți ușurează pașii, ȋnăltȃndu-te la fiecare pas, asemenea unui balon cu heliu. Sau poate fi o ȋncărcătura mai mică, dar apăsătoare, asemenea unui sac cu pietre. 

Cȃnd ȋncărcătura ta este ușoară, atunci ea ȋnseamnă bucurii, zȃmbete, picături de fericire, prieteni, iubire, copii, ȋncredere, curaj, mulțumire, dăruire, lumină, curcubee, cȃntec, culoare, reușite și multe altele asemenea. 
Cȃnd ȋncărcătura ta este grea, atunci duci ȋn spate lacrimi, dureri, eșecuri, singurătate, frustrare, pesimism, frici (multe), ȋndoieli, alb și negru (extreme), „nu pot”, „e greu”, „de ce eu?/de ce mie?”, ceață, ȋntuneric, disperare, furie și poate mult prea multa tăcere. 
Știu că nu vrei asta. Nu ai cum să-ți dorești să porți așa ceva ȋn spate. Și nimeni, dar absolut nimeni nu are doar atȃt. Majoritatea purtăm cu noi și bune și rele. Doar că … ȋn fiecare zi mai punem cȃte ceva. Dacă sunt lucruri frumoase, este bine, ne ușureaza călătoria. Dar dacă sunt din cealaltă categorie … problema este că ne adaptăm atȃt de ușor la „ȋncă ceva” ȋncȃt ajungem să ne trezim ȋntr-o zi copleșiți, abia tȃrȃndu-ne, cu genunchii juliți, epuizați pentru a mai continua călătoria. Și atunci???

Vino alături de mine să-ți vezi ȋncărcătura. Nu am oglinda neinventată ȋncă, dar te pot ajuta să-ți fii tu ȋnsăți/ȋnsuți oglinda. Și vei vedea exact ce ești pregatit(ă) să vezi acum. 
Și nu doar atȃt. Tot la tine este și decizia și solutiile de a-ți ușura ȋncărcătura. Eu doar ȋți voi arăta cum. 
Și (iarăși) nu doar atȃt. Vei ȋncepe să te recăștigi pe tine, cea/cel liber să călătorească unde și cum vrea, fără bariere și fără greutăți cărate inutil.

Gazdă ne va fi ca-ntotdeauna ARISTOCATS BISTRO, locul cu oameni minunați, cu căldură și bunătăți delicioase. Eu te voi aștepta acolo de la 11:30 cu o porție de “aproape coaching” și dezvoltare personală.

Și tot ca de-obicei, investiția ta va fi de 40 de lei de persoană sau 60 de lei ȋmpreună cu cineva (2 persoane).

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/196971723807707/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s