Cum influenteaza stilul de conducere motivatia angajatilor?

Imagine

Sursa imagine: www.motivateplay.com

Acest articol reprezinta concluziile pe care le-am tras ca urmare a finalizarii lucrarii de dizertatie.

       Motivaţia poate fi definită ca procesul care activează, orientează şi menţine comportamentul angajaţilor spre atingerea unui scop, în funcţie de anumite nevoi şi aspiraţii.

Conform studiilor efectuate, s-a constat că nu banii sunt cei care creează o motivaţie superioara, ci reprezentarile mentale ale subiecţilor cu privire la activitatea şi la organizaţia în care ei lucrează. Din acest motiv, pentru a îi putea motiva s-a constat că este mai eficient să se acţioneaze asupra modificării reprezentărilor mentale. De asemenea s-a mai constat faptul că nu exista o motivaţie pură, ci există motivaţie şi încă ceva!

Motivaţia înseamnă acţiune, motivaţia o putem vedea doar în urma unui comportament la locul de muncă. O persoană este motivată dacă îsi îndeplineşte la timp sarcinile, dacă munca pe care o face este de calitate superioară, dacă perseverează atunci cand întalneşte o sarcină dificilă, dacă doreste să înveţe lucruri noi, să avanseze, să se dezvolte în cardul unei companii.

Pentru a măsura motivaţia s-a luat în considerare natura motivaţiei şi anume: motivaţia intrinsecă şi extrinsecă. Conform studiilor de specialitate s-a constatat ca cea mai durabilă motivatie este cea intrinsecă, ea fiind ceea mai puternică şi mai durabilă în timp, iar motivaţia extrinsecă reprezintă o motivaţie din exterior cum ar fi: banii, faima, siguranţa locului de muncă, posibilitatea unei avansări, etc.

Ca urmare a aplicarii chestionarul lui Fred Feidler si a anchetei am ajuns la urmatoarea concluzie.

Stilul de conducere nu are o influenţă semnificativă asupra motivaţiei la locul de muncă.

Consider concluzia la care am ajuns ca fiind una corectă, însa trebuie să se mai ţină seama şi de o serie de factori cum ar fi: pasiunea pentru munca desfaşurată, nivelul de implicare în procesul muncii, factori care ţin cont de circumstanţe, coeziunea grupului, vechimea grupului, nivelul de educaţie, trasaturile bio-psihologice ale personalului, motivaţia finaciară şi nevoile de stima (apreciere).

Printre factorii decisivi care infuenteaza motivatia la locul de munca consider ca sunt: banii, colectivul, posibilitatea de dezvoltare, aprecierea muncii, programul, pachetul de beneficii oferit, precum si cursurile/formarile oferite!

Voi ce parere aveti?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s