6 metode să îţi creşti eficienţa în căutarea unui job

Imagine

 

 

 

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este să te faci vizibil, spun specialiştii în resurse umane, altfel CV-ul tău se va pierde între sutele de aplicaţii.

1. Foloseşte mai intens reţelele de socializare. Dacă îţi extinzi reţeaua de cunoştinţe, ai şanse mai mari să afli de joburi care nu sunt încă publicate. Practic, din totalul posturilor vacante, doar 20-30% sunt publicate pe internet, restul fiind ocupate prin networking. Comunicarea prin Facebook, LinkedIn etc îţi permite să le transmiţi prietenilor online mesajul „dacă apare un post vacant în firma la care lucrezi, dă-mi te rog un semn”.

2. Fă-ţi un blog profesional. Când recutorii primesc CV-ul tău, unii dintre ei vor da o căutare pe Google să afle mai multe lucruri despre tine. Ai mai mari şanse să-ţi creezi o imagine bună dacă vor găsi o carte de vizită profesionistă: mai precis scurte articole periodice pe teme interesante din industria în care activezi

3. Foloseşte metoda aplicaţiilor spontane. Şansele de a-ţi găsi un job doar aplicând la anunţurile de angajare de pe site-uri sunt foarte mici, deoarece toată lumea se bate pe ele. Aplicaţiile directe pe site-ul angajatorului, chiar o vizită la sediul acestuia sau transmiterea de mail-uri direct pe adresa specialistului HR care face recrutarea îţi cresc şansele de a-ţi găsi un job.

3. Contactează direct firmele la care vrei să lucrezi. Chiar dacă nu au posturi vacante în prezent, trebuie să te poziţionezi în vizorul departamentului de resurse umane ca fiind foarte interesat de un post în acea firmă. Vei fi introdus în baza lor de date şi nu ştii când vor avea nevoie de experienţa ta. Este indicat să dai un telefon de control din când în când şi să întrebi dacă nu a apărut ceva nou.

4. Refă legăturile cu foştii colegi. Este foarte important să păstrezi toate relaţiile profesionale pe care le-ai avut de-a lungul timpului. Foştii colegi îţi pot da informaţii importante despre oportunităţile de carieră care apar într-o firmă la care ai lucrat în trecut sau la alte companii unde aceştia sunt angajaţi în prezent.

5. Începe ca voluntar sau stagiar. În cazul tinerilor absolvenţi care sunt în căutarea unui loc de muncă şi nu reuşesc să se angajeze din cauza situaţiei economice, există o variantă care nu prea este acceptată la noi – aceea de a intra într-o organizaţie ca voluntar. De aici până la angajarea full-time mai este doar un singur pas.

6. Informează-te în detaliu despre firma care te-a chemat la interviu. Un aspect care îi impresionează pe recrutori este acela de a ştii cât mai multe lucruri despre firma la care ai aplicat. Este o regulă de bun simţ, dar foarte puţini candidaţi se documentează suficient de bine înainte de interviul de angajare.

 

Sursa: http://www.realitatea.net/6-metode-sa-iti-cresti-eficienta-in-cautarea-unui-job_1246752.html#ixzz2bpwghcDR 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s